8 Aralık 2008 Pazartesi

Hangi yüz tipine hangi saç modeli gider?

Eğer yüzünüz dolgunsa ;

Yüz tipleri, saç modelleri, yüz tipine göre uygun saç modeli.. “Benim yüzüme hangi saç modeli yakışır?” diye merak edenler için harika bir yazı. Bu yazımızı okuduktan sonra yüz tipinize en uygun saç şeklini öğrenmiş olacaksınız.

Bir kadının güzelliğini en çok saç belirler. Bu yüzden güzel görünmenin en önemli kuralı yüz tipinize uygun bir saç modeli seçmektir. Her kadın yüzüne her saç modeli yakışmayacağı gibi kendinize uygun saç modelini bulmak için önce yüz tipinizin nasıl olduğunu öğrenmelisiniz. Araştırmalara göre 7 farklı yüz tipi vardır. İşte farklı yüz tipleri ve bu yüz tiplerine uygun saç modelleri..


Yuvarlak yüz

Suratta pek değişiklik yapmayan dengeli ve yumuşak bir yüz yapısıdır. Eğer yüzünüzün yuvarlak olması hoşunuza gitmiyor ve yüzünüzün biraz daha ince görünmesini istiyorsanız saçınızın hacmini yüksek tutacak bir model tercih etmelisiniz. Hacmi yüksek saç modelleri yüzünüzün yuvarlaklığını arka plana itecektir, saçlarınız daha fazla dikkat çekecektir. Ayrıca öne doğru kesilmiş tutamlar da yüzünüzü daha ince gösterir.

Kare yüz

Kare yüz yapısında sertlikler ön planda olmakla beraber yuvarlak yüz yapısı gibi dengeli bir yüz tipidir. Kare yüz yapınızın değişik görünmesini istemiyorsanız yine kare stili bir saç modeli tercih etmelisiniz. Ancak kare yüz tipinden oluşan sert görünümlü ifadenizi değiştirmek ve daha yumuşak, sıcak kanlı görünmek istiyorsanız daha yuvarlak saç modellerini tercih etmelisiniz.

Dikdörtgen yüz

Diktörtgen görünümlü bir yüz tipine sahipseniz ve yüzünüzün daha kısa görünmesini istiyorsanız çene kemiğinizi geçmeyen saç modellerini tercih edin. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen kesimler ile dengeli ve uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

Enine dikdörtgen yüz

Bu yüz tipinde yüzünüz kısa görünmektedir. Yüzünüzün daha uzun görünmesini ve şakak kemiklerinizin göze batmamasını istiyorsanız uzun saç modelleri ya da saçınızda yukarıya doğru verilecek hacimlerle, saçınızın biçimini dikdörtgen şeklinde kesimler vasıtası ile yüzünüzü inceltebilir ve yüz yapınızda az da olsa değişiklikler yapabilirsiniz.

Ters üçgen yüz

Bu yüz tipleri kolayca değiştirilebilir ve daha modern saç modellerini güzel gösterir. Ters üçgen yüz, makyaj açısından da en uygun yüz tipidir. Kişileri çok enerji dolu gösteren bu yüz şekline eğer yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük katmak istiyorsanız, saçınızın yanlarını ve enselerini kısa kestirerek, saç tepesine hacim vererek kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz.




Hiç yorum yok: