20 Eylül 2008 Cumartesi

PASTA TARİFLERİ

Rulo Muzlu Pasta

Malzemeler:
4 yemek kaşığı toz şeker
4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
krema malzemeleri:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
4,5 yemek kaşığı toz şeker
2 yumurta
kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
1,5-2 muz
hindistan cevizi
isterseniz dövülmüş ceviz



Yapılışı:
kekin hazırlanması:4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)



kremanın hazırlanması:3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın) ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz yada antep fistigi ve hindistan cevizi serperek buz dolabinda dondurun servise almadan once..Afiyet olsun…





HAVUÇLU TOPLAR



Malzemeler:
- 2 su bardağı havuç rendesi
- 20 adet bisküvi
- 5 çorba kş Hindistan cevizi rendesi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su



Yapılışı:Havuçları toz şekerle ve suyla pişiriyoruz. Bisküvileri iyice ufalıyoruz.(toz haline gelinceye kadar) Pişen havuçları bisküviyle karıştırıyoruz. Şekil verip Hindistan cevizine buluyoruz.







malzemeler:



3,5 su bardağı un



1 su bardağı yoğurt



250 gr sana yağı



kabartma tozu



muhallebi için:



8 kaşık şeker



1,5 su bardağı süt



4,5 kaşık pirinç unu



2 kaşık un



yapılışı: hamuru yoğurup 3'e böl 30 dk dinlendir. hamur dinlenirken muhallebiyi hazırla.



3'e böldüğümüz hamurları beze yapıp merdaneyle açıyoruz arasına muhallebi sürüp rulo şeklinde doluyoruz. sonra 1 yada 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye diziyoruz 185 derecede pişiriyoruz. fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpiyoruz ve afiyetle yiyoruzzz













malzemeler:


1 paket margarin


1 çaybardağı sıvı yağ


1 çaybardağı sirke


3 yemekkaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz


1 paket kabartma tozu


aldığı kadar un


üzerine: yumurta sarısı ve susam.


yapılışı: tüm malzemeleri yoğurup hamur haline getiriyoruz. ister elimizde yuvarlayarak istersenizde kalıpla şekil vererek yapabilirsiniz. üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruzz. afiyet olsunnn












MALZEMESİ :



1 paket yumuşamış margarin



1 çay cardağı yoğurt



1 çay bardağı pudra şekeri



1 paket vanilya



1 paket kabartma tozu



Aldığı kadar un





İÇ MALZEMESİ :



2 büyük elma



4 yemek kaşığı tozşeker



1 yemek kaşığı tarçın



İri parçalı fındık ya da ceviz





YAPILIŞI :





İyice yumuşamış margarin,pudra şekeri,yoğurt ve vanilya



birbirine iyice yedirilir.Karışıma yavaş yavaş un ve kabartma tozuda eklenir.Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı fakat sert olmamalıdır.



Hamur üzeri peçeteyle örtülüp dinlenmeye bırakılırken bu arada elma rendelenir ve 3-4 yemek kaşığı şekerle tavada karıştırılarak 5 dk.pişirilir.İçine tarçını ve fındığı eklenerek soğumaya bırakılır.



Hamur eşit parçalara bölünür.Hazırlanan içten koyulup rulo şeklinde çok sıkıştırmadan sarılır.Yağlanmış tepsiye ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.180 derece fırında fazla kurutmadan üzeri pembeleşinceye kadar(hızlı pişerse ısıyı düşürebilirsiniz)pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.









1 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Su Bardagi Yogurt
1 Yumurta Sarisi (Uzerine Surmek Icin)
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Seker
1 Kucuk Paket Toz Maya
Aldigi Kadar Un (Yumusak Bir Hamur Olacak Kadar)

Ic Harci Icin




250 gr. Beyaz Peynir
2 Demet Maydanoz

YAPILISI




Ilik sutte toz mayayi eritip, butun malzemeleri karistirin ve yavas yavas un ekleyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez koyup, mayalanana kadar dinlendirin. Cevizden biraz buyuk parcalar koparip, top haline getirin ve yaglanmis firin tepsisine dizin. Minik toplarin uzerine yumurta sarisi surup, firinda uzerleri hafif kizarana kadar pisirin. Bu arada harcinizi hazirlayalım. Oncelikle 1 demet maydanozu rondoda iyice kiyip, ayri bir tabaga alin. Diger maydanoz demeti ve peyniri rondoda cekin ve onuda ayri bir tabaga koyun. Pisen pogacalarinizi hemen firindan cikartip, uzerlerine havlu veya sofra bezi ortunki kurumasin. 20-30 dakika pogacalarinizi bu sekilde dinlendirdikten sonra, pogacalari enlemesine yarim ay seklinde karninda yarin. Peynirli maydanozlu harcinizdan biraz pogacanin icine, birazda kestiginiz agiz kismina surun. Daha sonra pogacanin agiz kismindaki peynirli harci, kiydiginiz maydanoza bulayip, servise sunabilirsiniz..Afiyet Olsun











KAKAOLU BİSKÜVİ TOPLARI


Malzemeler:


*250 gr. pötibör bisküvi (yaklaşık 3 paket yeterli oluyor)


*125 gr. eritilmiş margarin


*1,5 su bardağı pudra şekeri


*½ su bardağı süt


*3 çorba kaşığı kakao


*½ çay bardağı toz fındık


*½ çay bardağı dövülmüş ceviz


*½ paket vanilya


*Hindistancevizi


HAZIRLANIŞI:


Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Hindistancevizi hariç tüm malzemeleri bisküvilerle karıştırın. Cıvık bir hamur elde edeceksiniz.Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top şeklinde yuvarlayın ve bu topları hindistancevizine bulayın.30 dak. kadar buzdolabında bekletip servis yapın.










22/3/2008 - ***KARAMELİZE ELMA TATLISI***


Kategori: TATLILAR


KARAMELİZE ELMA


Malzemeler:


*1-2 elma


*1- 2 yemek kaşığı tereyağı,


*1- 2 çay kaşığı tarçının


*1-2 yemek kaşığı kahverengi şeker


*1-2 yemek kaşığı beyaz şeker


HAZIRLANIŞI:


Bir tavada tereyağını eritin. Soyup dilimlediğiniz elmaları ekleyin, şekerleri ve tarçını serpin. altın kahverengiye dönene kadar pişirin.Servis tabağına alıp üzerine dondurma koyarak servis yapabilirisiniz.Afiyet olsun….





MALZEMELER:



1 kilo süt



1 su bardağı toz şeker



1 su bardağı irmik



2 adet limon rendesi



ÜZERİ İÇİN:



Çikolatalı sos



YAPILIŞI:



Bir tencerenin içine sütümüzü,irmiğimizi, toz şekerimizi ve limon



rendemizi koyup ateşte karıştırarak pişiriyoruz.Piştikten sonra



istediğiniz bir tepsiyi yada kalıbı su ile ıslatıp irmik tatlımızı



döküyoruz.Soğuduktan sonra üzerine paketin üzerindeki yapılış



şekiliyle hazırladığımız çikolata sosumuzu döküp dolapta bir



süre dinlendirip servis edebilirsiniz.




HAVUÇLU CEZERYE HAVUÇLU TOP


MALZEMELER


1 kg havuç


1 bardak dövülmüş ceviz yada fındık


1 çay kaşığı tarçın


1 yemek kaşığı margarin


1 su bardağı şeker


bisküvi


hindistancevizi


YAPILIŞI


Havuçları soyup rendeleyelim.Şekeri ilave edip pişirelim.Suyunu salıp iyice çekene kadar pişirelim.Kavrulmaya başlayınca margarini ilave edip biraz kavuralım.Sonra tarçını,ve kıvam alana kadar dövülmüş bisküvi koyalım.Ceviz kadar toplar yapıp hindistancevizine bulayalım.Afiyet olsun








*** ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI ***


Kategori: TATLILAR


ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI


Malzemeler:
*1 paket etimek
*1,5 bardak toz şeker
*2 bardak su
Muhallebisi için:( hazır damla sakızlı muhallebide olabilir.)
*1/2 paket margarin
*3 türk kahvesi fincanı un
*8 yemek kaşığı şeker
*1 kilo süt
*vanilya
*damla sakızı
Üzeri için:


*1 Paket Çikolata sos


*Hindistan cevizi


*ceviz
HAZIRLANIŞI:
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada Karemelize edilir. üzerine kalan şeker 2 su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır. Şekerli su dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür. Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damla sakızı ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür. Hazır çikolata sos, kendi paketinin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Hindistan cevizi ve cevizle süslenir.Tatlı soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.









YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


-1 lt. süt


-1,5 su bard. şeker


-1 su bard. un


-150 gr. marg.


-1 paket vanilya


Nasıl yaptın derseniz, tencereye sütü, unu, şekeri ve margarini alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynattım. Kıvam yerine gelince altını kapatıp vanilyasını ekledim.Daha sonra 5 dak. mikser ile çırpıp borcama döktüm. Tadı nasıl oldu derseniz, dün akşam yaptığım için henüz tadına bakma şansımız olmadı. İnşallah bu akşam hem tadına bakacağız hemde dilimlenmiş halini de fotograflayıp yayınlayacağım. Sevgi ve afiyetle....



MALZEMELER:


-1/2 paket tuzsuz etimek


Muhallebisi için:


-1/2 lt. süt


-2 yemek kaşığı un


-5 yemek kaşığı şeker


-1 yemek kaşığı marg.


-1 adet damla sakızı


-1 paket vanilya


Şerbet için:


-1 su bard. şeker


-1,5 su bard. su


YAPILIŞI:


Öncelikle etimekleri borcama diziniz. Daha sonra hazırlanan sıcak şerbeti etimeklerin üzerine dökünüz. Diğer tarafta süt, un ve şekerle hazırlanan muhallebiye 1 kaşık marg. ni , damla sakızını ve vanilyayı ekleyip mikserle 2-3 dak. çırpınız. Etimeklerin üzerine döküp üzerini isteğinize göre süsleyiniz.Afiyetle.....

3, 2008



Blogcu arkadaşım sevgili muallime'nin başlatmış olduğu "aşure etkinliği"ne benim de bir katkım olsun istedim ve cumartesi günü kolları sıvadım.Muallimeciğim aşuremin tarifini sitene de göndereceğim ama öncesinde belirtmek isterim ben bu süsleme işini pek beceremiyorum.Sitene göz attığımda etkinliğe katılanların aşure resimlerini görünce pek bir mahsunlaştım.Ama tadına garanti verebilirim nefis bir aşure oldu, tüm tadanlar bayıldı ve tekrar istedi.Sıra geldi tarife...


MALZEMELER:


-1 kilo buğday


-2 su bard.nohut(haşlanmış)


-2 su bard. kuru fasulye(haşlanmış)


-150 gr.kayısı


-150 gr.incir


-150 gr.kuru üzüm


-1/2 kilo fındık içi


-1/2 kilo fıstık


-1 kahve fincanı pirinç


-1 kahve fincanı ince bulgur


-5-6 adet karanfil


-1 kg. şeker


-1 limon kabuğu rendesi


-bir tutam tuz


-ceviz içi (üzeri için)


YAPILIŞI:


Buğdayı bir gün önceden sarı suyu tamamen akana kadar yıkayıp ıslatıyoruz. Kayısıyı, inciri doğradıktan sonra ve üzümü de ayrı kaplarda ıslatıyoruz. Pişireceğimiz gün buğdayı ateşe koyup, buğdaylar açılana kadar pişiriyoruz. Nohutu, fasulyeyi, kayısıyı ve üzümü ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Sonra sırasıyla pirinci, bulguru, karanfili ve limon kabuğu rendesini ekliyoruz. İndirmeye yakın şekeri ilave edip bir müddet te şeker ile pişiriyoruz. Piştiğine kanaat getirince yani üzümler tencerinin en üstüne çıktığında inciri ekliyoruz.İnciri en son ekleme nedenimiz aşurenin rengini koyulaştırmasını engellemek.Bu arada ben kaynayan aşureye sürekli sıcak su ilave etmek zorunda kaldım.Çünkü malzemeleri kattıkça koyulaşmaya başladı. Ocaktan indirince fındık içi ve fıstıkları da ilave edip servis tabaklarına alıyoruz. Üzerini ceviz içi ve varsa narla süslüyoruz.Afiyetle...


(Yarabbi... Nuh Peygamberimizin yüzü gözü hürmetine aşuremize bereket ver, evimize hızır a.s. gönder.Amin.)




KABAK TATLISI

MALZEMELER:


1,5 Kilo tatlı kabağı


2,5 - 3 su bard. toz şeker (ben 2,5 bardak kullandım ve bardağım orta boy bir su bard. idi.)


ceviz içi.



YAPILIŞI:


Temizlenmiş ve yıkanmış kabaklarımızı genişçe bir tencere alıyoruz, üzerine toz şekerimizi serpiştirip bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün, şekerin etkisiyle kabağın suyunu bıraktığını görebilirsiniz, ocağımızın altını yakıp 30-40 dak. pişiriyoruz. Aslında bu süre, kabağın cinsine bağlı, yumuşayınca altını kapatıyoruz.Servis yapacağımız tabağa şerbetini süzerek alıyoruz. Üzerine dövülmüş ceviz içi veya hindistan cevizi dökebilirsiniz. Ben ceviz içi tercih ettim, çünkü benim kuzular hindistan cevizinden hiç hoşlanmıyorlar..


Beğenmeniz dileğiyle, afiyet olsun.












Malzemeler:

Hamuru İcin:



  • yarim su bardagi kakao
  • 2 yumurta (birinin aki ic malzemesine)
  • 250 gram margarin
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Aldigi kadar un

İcine:



  • 2 su bardagi hindistancevizi
  • 1 su bardagi purda sekeri
  • 1 yumurtanın aki (hamur malzemesinden alinacak)

üst süsleme İcin: Cikolata


Yapilisi:



  1. Un disinda tüm hamur malzemesini karistiriyoruz
  2. Unu azar azar ekleyerek yumusak bir hamur elde ediyoruz
  3. Ayri bir kapta hindistancevizi, yumurta aki ve sekeri karistiriyoruz
  4. Hamurdan kücük parcalar kopartarak yuvarliyoruz
  5. mümkün oldugunca ince aciyoruz
  6. İc malzemeden koyarak hamuru kapatiyoruz
  7. Kapali yeri alta gelecek bicimde yagli kagit serili tepsiye diziyoruz
  8. Yuvarlak formu korumaya dikkat ediyoruz
  9. 180 derecede kurabiyeleri pisiriyoruz -yaklasik 15 dakika
  10. Soguyan kurabiyelerin üzerini cikolata ile süsliyoruz

Afiyet bal seker olsun



Beyaz Kurabiye Tarifi



Malzemeler
1 Paket mısır nişastası
2 Su bardağı tepeleme un
2 Adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin ( 250 Gr. )
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya

Hazırlanışı

Genişçe bir kaba un ve nişastayı koyun. İçine yağı eritmeden ilave edip karıştırarak una yedirin. Daha sonra karışımın içine 2 adet yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilya ilave ederek hamuru oluşturun. İri ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Üstten bastırıp yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine iki parmak ara kalacak şekilde dizin.Hafif hararetli fırında beyaz renkte sertleşinceye kadar pişirin.


Not: Resimdeki gibi şekil vermek isterseniz eğer, bir parmak kalınlığında ve 3 parmak genişliğinde uzun bir şerit halinde hamurunuzu şekillendirin. Bir çatal yardımı ile uzunluğu boyunca bir kez çizin ve şeriti dilediğiniz uzunluktaki parçalara ayırın.





Susamlı Bisküvi (Kurabiye)


susamli01.jpg


Malzemeler



1 Paket margarin
1,5 Çay bardağı pudra şekeri
1 Çay bardağı susam
7 Bardak un
Yeteri kadar karbonat


Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin ile şeker yoğrulur. Tavada yağsız olarak susam kavur. Karışıma susam, un ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Orta sıcaklıktaki fırında hafif pembe olacak şekilde pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır




tuzlusimit.gif


Malzemeler (1 büyük tepsilik)
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
aldığı kadar un
susam
Hazırlanışı : Bir kapta yağı, yoğurtu ve yumurtaları (1 tanesinin akı alınmış), kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırarak unu ilave edip yumuşak bir hamur yapalım.Hamurdan küçük parçalar koparıp simit şeklinde kıvıralım.Yaptığımız simitlerin tek yüzünü yumurta akına ardından da susama batırarak tepsiye dizelim.180 derecelik fırında hafif kızarana kadar bekletelim.Afiyet olsun.



muhallebilikurabie.jpg


Malzemeler


1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı yoğurt
15 gr pudra şekeri
250 gr margarin
aldığı kadar un
Muhallebisi için:
1/2 kg süt,
1 paket vanilya,
8 yemek kaşığı şeker,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı


İlk önce muhallebiyi pişirere yarım saat buzdolabında soğutun. Hamur malzemelerini bir kapta birleştirerek hamuru hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve ortasına bir tatlı kaşığı muhallebi koyaraak kapatın ve tepsiye dizin. Üzeri pembeleşiceye kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.



Çubuk Kraker






Malzemeler:




  • 100 gr yumuşamış margarin,


  • 1 çay bardağı sıvı yağ (orta boy olanından),


  • 1 çay bardağı yoğurt (orta boy olanından),


  • 2 yumurta (1 tanesinin beyazı üzerine),


  • 1 paket kabartma tozu,


  • 1 yemek kaşığı şeker,


  • 1 tatlı kaşığı tuz,


  • 1 yemek kaşığı sirke yada limon suyu,


  • aldığı kadar un,


  • bol miktarda susam (üzeri için)

Hazırlanışı:


Susam ve 1 yumurtanın beyazı dışındaki bütün malzemelerden ele yapışmayacak kıvamda hamur yoğurup 15-10 dakika dinlendirin.



resimde gördüyünüz gibi hamurdan parçalar koparıp serçe parmağınızın kalınlığında yuvarlayıp uzunluğunu ayarlayıp sıralayın. Bu işlemi hamur bitene kadar devam edin. Daha sonra hamur cubukları dikkatlice önce yumurta beyazına daha sonra bol miktarda susama bulayın...Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzgünce sıraladıktan sonra 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişen cubuk krakerleriniz soğuduktan sonra kıyır kıyır çayınızın yanında yenmeye hazırdır :))


Afiyet olsun!



Un Kurabiyesi :





Malzemeler:

250 gr. tereyağı veya margarin
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
4-4,5 su bardağı un
Üstüne serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:

Oda ısısındaki yağla şekeri mıncıklayarak karıştırın.
Sıvıyağı, 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde edin.
Hamuru 2 veya 3e bölüp merdane gibi uzun hale getirin.
Verev olarak kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
150C li önceden ısıtılmış fırında içi pişmiş fakat hala beyaz bir halde iken alın.
Arzuya göre üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.











Hiç yorum yok: